Как да се отървете от опцията Rollback за Windows 10 при стартиране

Ако използвате Windows 10 в система директно или във виртуална машина, знаете, че операционната система показва меню за избор при зареждане.

Менюто показва опции за зареждане в Windows 10, което можете да направите, като изберете технически преглед на Windows или да възстановите първоначалното състояние на Windows 10, като изберете Windows Rollback.

Менюто се показва за 30 секунди по подразбиране и Windows 10 ще бъде зареден, ако не е записано взаимодействие с потребителя през това време.

Въпреки че връщането може да се използва в някои ситуации, това е някак дразнещо, че се показва на всяко зареждане. Ако не го изисквате изобщо или през цялото време, вероятно искате той да ускори процеса на зареждане на операционната система и да го направи по-удобно в същото време.

Следното ръководство ви превежда през стъпките за премахване на Windows Rollback от менюто за зареждане.

Имате два основни избора, когато става въпрос за това. Можете или да изтриете Windows Rollback направо, или да го запазите, но промените времето от екрана за зареждане на ниска стойност, така че да няма значение вече.

Времето за изчакване

Можете да използвате msconfig, за да промените стойността на времето за изчакване, но тя не може да премине под три секунди в менюто. Макар че това може да е достатъчно бързо за някои, други може да искат изчакване, което е дори по-бързо от това.

Ако три секунди са наред, преминете към частта за премахване на това ръководство. Ако не, продължете да четете:

  1. Докоснете клавиша на Windows.
  2. Въведете cmd.exe.
  3. Щракнете с десния бутон върху резултата и изберете стартиране като администратор. Освен това задръжте Shift и Ctrl, преди да щракнете с левия бутон върху резултата.
  4. Приемете подкана UAC, ако е показан на екрана.
  5. Въведете bcdedit / timeout 1

1 е интервалът в секунди, на който се променя стойността на времето за изчакване. Можете също да изберете 0 тук или всяка друга стойност.

Основното предимство на това е, че можете да възстановите стойността по подразбиране от 30 секунди в по-късен момент, ако трябва да върнете системата обратно.

отстраняване

Въпреки че можете да използвате командата за изтриване на bcdedit, за да премахнете Windows Rollback, по-лесно е да го направите с помощта на инструмента за конфигуриране на системата.

  1. Докоснете клавиша на Windows.
  2. Въведете msconfig.exe
  3. Превключете към зареждане.
  4. Изберете опцията Windows Rollback от менюто.
  5. Кликнете върху Изтриване.
  6. Потвърдете и рестартирайте компютъра.

Изборът по подразбиране се използва от този момент нататък, тъй като няма друга опция, към която да преминете. Според мен опцията за изчакване е по-добра, тъй като ви позволява да използвате функцията за връщане в бъдеще, ако възникне необходимостта от това.

Малко вероятно е Microsoft да запази тази опция, когато бъде предоставена окончателната версия на Windows 10.